“Als je talent en drive hebt dan wordt er echt ruimte gemaakt voor je ambities.”

Gaëlle Le Bolès, Marketplace Account Specialist

YOU WORK FOR WE
‘Toen ik tijdens mijn opleiding stage liep als Buying Intern bij WE Fashion was ik zo enthousiast over het team, de sfeer en het bedrijf, dat ik ze al tijdens mijn scriptie heb benaderd voor een baan. En met succes, want ik kon meteen aan de slag als Buying Assistent. In vijf jaar tijd ben ik doorgegroeid naar de rol van Buyer en sinds kort die van Marketplace Account Specialist. Bij WE Fashion werken we samen met verschillende online partners, en ik ben commercieel verantwoordelijk voor onder andere Wehkamp en Kleertjes. Wordt het bijvoorbeeld mooi weer? Dan zet ik een promo in op onze zwemshorts en maak ik de vertaalslag naar Wehkamp en Kleertjes.
Werken in de actualiteit
Het gaat allemaal erg snel en ik zit midden in de actualiteit. Als er bijvoorbeeld Champions League-voetbal op tv is, dan zien we meteen dat vrouwen online gaan shoppen. Met verschillende marketingtools en analyses proberen we samen met onze online partners de sales performance te maximaliseren. Op basis van data kan ik achterhalen wie op Wehkamp en Kleertjes onze klanten zijn en wat hun wensen zijn. Zo heeft het voor de klantengroep van Wehkamp bijvoorbeeld zin om grotere maten aan te bieden. Op die manier zijn we continu op zoek naar nieuwe kansen.
“Als ik mijn carrière vergelijk met mijn oud-medestudenten,
dan heb ik al veel sneller stappen kunnen maken.”
WE WORK FOR YOU
Hoewel het een flinke sprong in het diepe was, past de functie van Marketplace Account Specialist heel goed bij me. Kwaliteiten die ik heb ontwikkeld toen ik Buyer was, zoals communiceren, onderhandelen en commercieel denken, komen in mijn huidige rol ook goed van pas. Dat ik in een paar jaar tijd zo ben doorgegroeid is niet ongewoon binnen WE Fashion. Als je talent en drive hebt dan wordt er echt ruimte gemaakt voor je ambities. Als ik dat vergelijk met mijn oud-medestudenten, dan heb ik al veel sneller meerdere carrièrestappen kunnen maken.
Eindeloze mogelijkheden
Ik had geen ervaring in e-commerce, maar heb tóch de kans gekregen om me op dat gebied verder te ontwikkelen. E-commerce is bij ons in hoog tempo aan het uitgroeien tot een volwassen bedrijfsonderdeel met eindeloze mogelijkheden, en ik groei daar eigenlijk in mee. Daardoor heb ik al snel veel verantwoordelijkheid kunnen krijgen en heb ik toffe projecten mogen doen. Die mogelijkheden en flexibiliteit zie je minder bij andere, wat meer gevestigde online retailers. Je kunt bovendien gemakkelijk contact leggen met andere afdelingen en er is weinig hiërarchie. Zo kwam de CEO naar me toe om me te feliciteren met mijn nieuwe functie. Dat doet wat met je. Je wordt hier gezien én gehoord.’

WE WOULD LIKE
TO KEEP IN TOUCH

Een seintje krijgen zodra er een passende vacature is?